Noutăți

10 Decembrie 2018

Câștigătorii Galei Premiilor EXCELSIOR 2018

Cele mai bune coruri școlare din România s-au auzit în direct, pe TVR 2

Marea Finală a Concursului Național Gala Premiilor EXCELSIOR, aflat anul acesta la cea de-a doua ediție, s-a desfășurat, în transmisiune directă pe TVR 2, duminică, 9 decembrie 2018. Organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, evenimentul aduce în atenția publicului larg rezultatele preocupărilor artistice ale noii generații, promovând cele mai reprezentative coruri școlare din România.


Marele câștigător al acestei ediții este Corul de Copii „Meloritm” din București, urmat îndeaproape de Corul de Copii „Bravissimo” din București (Premiul al II-lea) și de Corul „Cununița Muntenească” din Ploiești (Premiul al III-lea). Corurile câștigătoare au fost desemnate în urma punctajului obținut pe baza notelor acordate de juriul de specialitate și a votului telespectatorilor.


Juriul finalei concursului a fost format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz și compozitor și doctor în muzică, Valentin Gruescu – dirijor, profesor universitar și doctor în muzică, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Paula Seling – una dintre cele mai apreciate voci feminine ale României și Adrian Găzdaru – Directorul Teatrului EXCELSIOR.


Cele zece coruri finaliste ale Galei Premiilor EXCELSIOR 2018 au fost Corul „Sfânta Elisabeta” (București), Corul de Copii „Meloritm” (București), Corul „Lia Ciocârlia” (Podul Ilioaiei, Iași), Corul „Cununița Muntenească” (Ploiești), Corul „Vox Infantiae” (Roman), Corul „Dolce” (Slatina), Corul „Bravissimo” (București), Corul de Copii „Sonoris” (Târgoviște), Corul „Talita Kumi” (Piatra-Neamț) și Corul de Copii al Liceului „Waldorf” (Timișoara). De la cei mai mici copii și până la adolescenți, coriștii, veniți din toate colțurile țării, au transformat un simplu concurs într-o frumoasă și întâlnire, prin muzică.


Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversității care aduce în prim-plan rezultatele activității copiilor care își dedică timpul liber cântului coral, creând, totodată, un context de întâlnire între coruri școlare din întreaga țară și profesioniști din sfera muzicală. Evenimentul pune în valoare specificul fiecăruia dintre ansamblurile participante, reflectat în calitatea interpretării vocale și în elementele coregrafice și vestimentare care completează fiecare moment coral în parte.


Gala cântului coral a fost completată de minirecitaluri extraordinare susținute de Toto Cutugno, Paula Seling, Proiect K1 și Laura Bretan. Corul „Symbol”, câștigător al trofeului ediției 2017, a urcat, de asemenea, pe scena Galei Premiilor EXCESLIOR pentru a preda, prin cântec, ștafeta noilor câștigători.


Sponsorii evenimentului: Centrul Comercial Drumul Taberelor, Grand Papa (TerraBisco), Cipi Candies.

7 Decembrie 2018

Marea Finală a Galei Premiilor EXCELSIOR,

în direct pe TVR 2 duminică, 9 decembrie 2018

Duminică, 9 decembrie 2018, ora 17:00, va avea loc, în transmisiune directă pe TVR 2, marea finală a Concursului Național Gala Premiilor EXCELSIOR, eveniment care își propune să promoveze și să premieze cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România. Cel mai bun cor al anului 2018 va fi ales de un juriu de specialitate împreună cu telespectatorii, care își vor putea exprima preferințele în timp real, prin televot.

Afis Gala Premiilor Excelsior

Cele zece coruri finaliste ale Galei Premiilor EXCELSIOR 2018 sunt: Corul „Sfânta Elisabeta” (București), Corul de Copii „Meloritm” (București), Corul „Lia Ciocârlia” (Podul Ilioaiei, Iași), Corul „Cununița Muntenească” (Ploiești), Corul „Vox Infantiae” (Roman), Corul „Dolce” (Slatina), Corul „Bravissimo” (București), Corul de copii „Sonoris” (Târgoviște), Corul „Talita Kumi” (Piatra-Neamț) și Corul de copii al Liceului „Waldorf” (Timișoara).


Juriul finalei concursului va fi format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz și compozitor și doctor în muzică, Valentin Gruescu – dirijor, profesor universitar și doctor în muzică, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Paula Seling – una dintre cele mai apreciate voci feminine ale României și Adrian Găzdaru – Directorul Teatrului EXCELSIOR.


Seara de gală va fi completată de patru minirecitaluri extraordinare susținute de Toto Cutugno, Paula Seling, Proiect K1 și Laura Bretan. Corul „Symbol”, câștigător al trofeului ediției 2017, va urca, de asemenea, pe scena Galei Premiilor EXCESLIOR pentru a preda, prin cântec, ștafeta câștigătorilor ediției 2018. Corurile care vor ocupa primele trei locuri în clasamentul finalei vor avea bucuria de a cânta piese îndrăgite din repertoriul național și internațional alături de invitatul special al acestei ediții, reputatul artist italian Toto Cutugno.


Mai mult decât un simplu spectacol coral, Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversității, care să pună în valoare personalitatea artistică a corurilor participante, calitatea interpretării vocale și, nu în ultimul rând, calitatea artistică a momentului prezentat, reflectată în elementele coregrafice, vestimentare și de specificitate culturală.


Gala Premiilor EXCELSIOR este una dintre manifestările de mare anvergură prin care Teatrul EXCELSIOR își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o oportunitate pentru grupurile corale de amatori din întreaga țară de a se întâlni cu profesioniști din sfera muzicală și de a primi aprecierea publicului larg.


Corul „Symbol”, laureatul primei ediții a Galei Premiilor EXCELSIOR:

29 Noiembrie 2018

Juriul a desemnat finaliștii Concursului Național

Gala premiilor EXCELSIOR 2018

Pe 29 noiembrie, juriul de specialitate a ales cele 10 coruri care vor participa la marea finală a Concursului Național Gala Premiilor EXCELSIOR 2018, eveniment ce va fi difuzat în transmisiune directă pe TVR, pe 9 decembrie 2018.


Cele zece coruri selectate de către membrii juriului pentru a participa la finala celei de-a doua ediții a Galei Premiilor EXCELSIOR sunt: Corul „Sfânta Elisabeta” (București), Corul de Copii „Meloritm” (București), Corul „Lia Ciocârlia” (Podul Iloaiei - Iași), Corul „Cununița muntenească” (Ploiești), Corul „Vox Infantiae” (Roman), Corul „Dolce” (Slatina), Corul „Bravissimo” (București), Corul de copii „Sonoris” (Târgoviște), Corul „Talita Kumi” (Piatra-Neamț) și Corul de copii al Liceului „Waldorf” (Timișoara).


Juriul etapei de selecție a fost format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz, compozitor și doctor în muzică, Valentin Gruescu - dirijor, profesor universitar și doctor în muzică, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Paula Seling - una dintre cele mai apreciate voci feminine ale României și Adrian Găzdaru – Directorul Teatrului Excelsior.


Mai mult decât un spectacol coral, Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversității, care pune în valoare personalitatea artistică a corurilor participante, calitatea interpretării vocale și, nu în ultimul rând, calitatea artistică a momentului prezentat, reflectată în elementele coregrafice, vestimentare și de specificitate culturală.

12 Noiembrie 2018 - Comunicat Presă

S-a dat startul înscrierilor pentru Gala Premiilor Excelsior

Se caută cel mai bun cor de amatori al anului 2018

Afis Gala Premiilor Excelsior

Au început înscrierile pentru etapa de preselecție a Concursului Național Gala Premiilor Excelsior 2018, eveniment prin care Teatrul EXCELSIOR recunoaște și premiază excelența în cântul coral. În perioada 12-26 noiembrie 2018, reprezentanții instituțiilor de învățământ și directorii artistici ai corurilor de amatori din România sunt invitați să completeze formularul de înscriere ce poate fi acesat pe: aici, sau să trimită candidatura lor pe adresa Teatrului EXCELSIOR (str. Academiei, nr. 28, sector 1, București).


Corurile care vor fi selectate pentru concurs vor performa un moment cu durata de maximum patru (4) minute. Pot fi incluse una sau mai multe lucrări muzicale de orice gen, care să reflecte, totodată, specificul cultural al regiunii pe care corul respectiv o reprezintă. Pe 28 noiembrie, un juriu de specialitate va desemna corurile selectate pentru a participa la marea finală, care va fi difuzată în transmisiune directă pe canalul național de televiziune, pe 9 decembrie 2018.


Juriul etapei de selecție va fi format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz, compozitor și doctor în muzică, Valentin Gruescu - dirijor, profesor universitar și doctor în muzică, Daniel Jinga – dirijor și maestru de cor al Operei Naționale București, Paula Seling - una dintre cele mai apreciate voci feminine ale României și Adrian Găzdaru – directorul Teatrului EXCELSIOR.


Mai mult decât un spectacol coral, Gala Premiilor Excelsior propune un spectacol al diversității, care pune în valoare personalitatea artistică a corurilor participante, calitatea interpretării vocale și, nu în ultimul rând, calitatea artistică a momentului prezentat, reflectată în elementele coregrafice, vestimentare și de specificitate culturală.


Organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, Concursul Național Gala Premiilor Excelsior este una dintre manifestările de mare anvergură prin care Teatrul EXCELSIOR își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o oportunitate pentru grupurile corale de amatori din întreaga țară de a se întâlni cu profesioniști din sfera muzicală și de a primi aprecierea publicului larg.


Regulamentul Concursului poate fi consultat aici.

08 Decembrie 2017 - Comunicat Presă

La Gala Premiilor EXCELSIOR telespectatorii pot vota cel mai bun cor al anului 2017

Duminică, 10 decembrie 2017, în transmisiune directă pe TVR 2, va avea loc finala concursului național Gala Premiilor EXCELSIOR, organizată de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, un eveniment care își propune să premieze cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România.


Cel mai bun cor ales de juriul de specialitate, împreună cu telespectatorii care își vor exprima preferințele prin televot, va fi desemnat cel mai bun cor al anului 2017.


Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor și Liana Stanciu și va fi difuzat în transmisiune directă pe TVR 2, duminică, 10 decembrie, începând cu orele 14:45. Invitate speciale vor fi artistele Ruslana și Helena Paparizou, laureate ale edițiilor anterioare ale concursului muzical Eurovision în anul 2004, respectiv 2005, care vor susține două recitaluri extraordinare în cadrul Galei Premiilor EXCELSIOR. Un alt moment special îi va avea ca protagoniști pe maestrul Gheorghe Zamfir și pe membrii Corului Accoustic, dirijat de Daniel Jinga.


Cele zece coruri selectate de către membrii juriului pentru a participa la finala primei ediții a Galei Premiilor EXCELSIOR sunt: Corul „Unison”, Corala de fete „Ciprian Porumbescu”, Corul „Angeli Junior”, Corul „Orfeu”, Corul de Copii și Tineret „Simbol”, Corala „Fantasia”, Corul „Bravissimo”, Corul „Soli Deo Gloria”, Corul de Copii „Meloritm” și Corul „Sfânta Elisabeta”.


Juriul finalei concursului va fi format din: Maestrul Gheorghe Zamfir – Președintele juriului – naist de renume internațional, dirijor, compozitor și doctor în muzică, prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Adrian Găzdaru – Director Teatrul EXCELSIOR și Ana Maria Târâlă – redactor muzical TVR. Votul telespectatorilor va cântări la fel de mult ca și votul juriului de specialitate în desemnarea corului câștigător.


Mai mult decât un simplu spectacol coral, Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversității, care să pună în valoare personalitatea artistică a corurilor, calitatea interpretării vocale și, nu în ultimul rând, calitatea artistică a momentului prezentat, reflectată în elementele coregrafice, vestimentare și de specificitate culturală.

Afis Gala Premiilor Excelsior

Gala Premiilor EXCELSIOR este una dintre manifestările de mare anvergură prin care Teatrul EXCELSIOR își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o ocazie de întâlnire cu profesioniști pentru grupurile corale din toată țara. Pe lângă o platformă educațională, programul asigură spații de desfășurare și manisfestare, precum și accesul la scene pe care talentul tinerilor interpreți să fie pus în valoare și recunoscut public.